Sunday 19 July 2009

MIAMI BASS: RAVERS SUCK THIS SOUND!




Το τελευταίο διάστημα σκαλίζοντας την Wikipedia στο λήμμα 'bass' θυμήθηκα το Miami Bass, ένα μπάσταρδο electro παρακλάδι του 80's rap, με εμμονή στα sexually explicit lyrics- που ακούγεται ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Επίσης έπεσα πάνω σε ένα mini set του Dj Shadow από το 1998 (για το BBC) με ζόρικα Miami Bass κομμάτια, και ειδικά στο τελευταίο track έφαγα ένα αναπάντεχο dejavu: σε ένα σημείο στο κομμάτι ακούγονται καθαρά και ξάστερα τα ίδια ακριβώς bleeps του 'Aquafresh' του Zomby! Ο Zomby χρησιμοποεί απίστευτα κολλητικά samples, με κορυφαίο όλων τα φωνητικά του 'The Lie',  ένα κομμάτι που μπορώ να ακούω στο repeat για ώρες. Και εντελώς τυχαία ανακαλύπτω αυτό το bleep overload κομμάτι από το Miami, που ένας θεός ξέρει από πότε κι από που κρατάει η σκούφια του, που έχει το ίδιο ακριβώς καρτουνίστικο ήχο με του Zomby: σαν να ανοίγει μια καταπακτή και να κάνεις βουτιά σε αναβράζοντα τοξικά απόβλητα μ' έναν γδούπο- gloooourp!
Επιπλέον υπάρχει, λέει, κι ένας πιο γυμνός και αφαιρετικός Miami ήχος, που ονομάστηκε τότε (mid-90s) 'car audio  bass' και ένας blogger παρουσιάζει τρια απίστευτα tracks του είδους, προσπαθώντας να τα συνδέσει με το σημερινό dubstep. Ακούγονται πάντως εθιστικά, ιδίως για τους fan του Detroit, των AUX-88 και Drexcyia! 
Tracklist για το σετ του Dj Shadow δεν βρήκα με τίποτα, όποιος καταφέρει να αναγνωρίσει την ταυτότητα του κομματιού που κλείνει το μιξ ας σφυρίξει...


No comments:

Post a Comment