Wednesday 18 August 2010

SAY NO MORE




It’s clear to see why Roll Deep have remained together so long. They all seem to compliment each other in their own way, catching joke and all nodding together to the vinyl thumping away in the background. They all share the same musical influences Jungle, Hip Hop and Ragga.  [ROLL DEEP]

Ο δυναμισμός του σύγχρονου αστικού ήχου στη Βρετανία οφείλεται σε ομάδες σαν κι αυτή των Roll Deep. Προσωπικότητες ξεχωρίζουν (Wiley, Skepta, Dizzee Rascal), τα μέλη αλλάζουν, αλλά η ιδέα που κρατάει την ομάδα παραμένει σταθερή: οξύς και πυκνός αστικός ήχος με συνείδηση των ορίων του. Πέρα από το παροδικό hype και την κρίση του grime, η νέα συλλογή της κολεκτίβας από το Λονδίνο ανεβάζει την πίεση των λέξεων και του ρυθμού, οδηγώντας την εκεί που κανένας δεν θέλει να πάει. 
Στο μεταξύ, η νέα συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας εκτελεί ένα από τα πιο βίαια νεοφιλελεύθερα πολιτικά προγράμματα στη σύγχρονη Ευρώπη. O πρωτοφανής όγκος των ιδιωτικοποιήσεων υπολογίζεται ότι ξεπερνά ακόμα και τα επίπεδα της εποχής Θάτσερ.

  

No comments:

Post a Comment