Saturday 28 November 2009

GRIEVOUS ANGEL




[Grievous Angel] manages to intensify the sweet, sweaty and brilliantly claustrophobic nature of the album into a psychedelic urban headtrip, like the equivalent of stalking the same streets with a headful of potent ganja, perceptions shifted and flavours amplified (occasional pangs of peripheral paranoia included).  (BOOMKAT)

I see Margins Music as a travelogue through London’s postcodes and timezones and I wanted to bring out the mythical, narrative element of the songs. Blackdown and Dusk captured London’s genius loci almost perfectly; my job was to amplify and concentrate it. (GRIEVOUS ANGEL @RA)

Το περσινό Margins Music lp των Dusk & Blackdown παραμένει ένα αγαπημένο σημείο αναφοράς για την street bass μουσική στα τέλη της δεκαετίας. Ο ήχος των μιγάδικων δρόμων του Λονδίνου αρχίζει και ωριμάζει, και με την ανοιχτότητα και την πολλαπλότητά του απελευθερώνει, μάλλον, παρά καταπιέζει την ανθρώπινη συμπεριφορά. Η όλη αντίληψη του Blackdown δεν έχει να κάνει με 'πολυφυλετικό mix', δεν είναι crossover φολκλορικών κλισέ. Δεν είναι Transglobal Underground. Οι άνθρωποι με πολλαπλές γεωγραφικές αφετηρίες στο οικογενειακό τους δέντρο δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, πλέον, για μια πόλη σαν το Λονδίνο, όπου το 50% του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος είναι μη βρετανικής καταγωγής, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η μουσική που σπρώχνει ο Blackdown (στον RinseFM αλλά και μέσα από το απίστευτο blog του) είναι ότι πιο προωθημένο έχει να δώσει αυτό το δυναμικό του πληθυσμού. Μυστική ατμόσφαιρα αλλά και πολλή οργή, αφιλόξενα τεχνολογικά τοπία αλλά και οι πιο γλυκοί χυμοί της ζωής, η αληθινή ζωή βρίσκεται στον δρόμο, μέσα στην διαρκή εναλλαγή των στιγμών και των αισθημάτων. 
Ο Blackdown επιστρέφει ένα χρόνο μετά με μια τολμηρή ιδέα. Κάλεσε τον Grievous Angel, μια από τις πιο διαχρονικές φιγούρες της uk bass σκηνής, (που παρακολούθησε το jungle να γίνεται garage, το 2-step να γίνεται grime και dubstep, παρόν και σήμερα όπου όλα αυτά αναμειγνύονται εκνέου με καταλύτη την τρέχουσα σκηνή του uk funky), να μιξάρει τις συνθέσεις του Margins Music. Μια εορταστική ροή ρυθμών και διαθέσεων, τόσο ελεύθερων και ανοιχτών που σε αφήνει άναυδο! Ένα μελλοντικό σημείο αναφοράς για το είδος των remix album και των mix cd γενικότερα.               


Το extra mixtape που έφτιαξε ο Grievous Angel για την προώθηση του album είναι επίσης εξαιρετικό, δείχνοντας τις δυνατότητες ενός ανθρώπου που αναμειγνύει όλα τα στάδια της εξέλιξης του uk bass αυτή τη δεκαετία: garage, grime, dubstep, funky. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να έρχονται να παίξουν εδώ για να κάνουν ground work...

No comments:

Post a Comment