Thursday 7 October 2010

HEART AND SOUL




If you have heavy dreams or stifling atmosphere in your environment, your head feels heavy and you are in the gutter, you get a feeling out of the experience. MOVER is dark because it’s set in the phuture of mankind. I can’t possibly justify seeing a happy end to this stupid human drama. Darkness is not mystical, it’s your everyday reality.  [THE MOVER]

Ο Marc Trauner αντιπροσωπεύει όσο λίγους το πνεύμα του hardcore στην χορευτική μουσική: ανωνυμία, αμέτρητα ψευδώνυμα, δωδεκάρια με λευκές ετικέτες, ελάχιστες συνεντεύξεις. Ο Simon Reynolds, ο εφιάλτης της βρετανικής μουσικής δημοσιογραφίας, υπέδειξε πρόσφατα μια άγνωστη συνέντευξη από το 1995, την καλύτερη που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα από αυτόν τον δύσκολο καλλιτέχνη... Το στοίχημα του Marc 'The Mover' είναι το 2017, και όταν οι άνθρωποι θα μιλάνε τότε για rave θα μιλάνε για αυτόν. 

Η πρώιμη συνεργασία του με τον Aphex Twin το 1992 έδωσε ένα από τα πιο φουτουριστικά κομμάτια βινυλίου που άκουσα ποτέ, ορόσημο για μια ολόκληρη γενιά που την έβρισκε με τον βαρύ, βιομηχανικό ήχο της βέλγικης R+S. Επηρεασμένος από το hiphop και το βραζιλιάνικο metal(!), ο Marc οδήγησε το breakbeat στα άκρα (Spiritual Combat), έκανε voodoo στο techno  (The Mover), παρασύρθηκε σε σκοτεινά bleeps (Alien Christ), και μετά σιωπή. Μια σπαζοκεφαλιά για δεκατριάχρονα που βλέπουν στον ύπνο τους καλώδια, όλη η μυθολογία του rave βρίσκεται εδώ: θέλω απλά να μπω σε ένα γκρίζο δωμάτιο και να δω τη σκιά μου.


1 comment:

  1. Μεσα στη βρομιά και σε σπινθήρες.
    Γαμάει καλά τον εγκλεφαλο.

    ReplyDelete