Saturday 4 September 2010

SURGEON +ON +ON




Techno is just a framework to hang something else onto, or like a vessel to put something else into. Like a carrier wave. All along the way, it's never been pure Techno to me. Some people might only recognise the Techno-ness of it, but it's always got these other essences added to it, and that's the important bit. Techno carries it along, is that physical medium...  [SURGEON]

Η μουσική του Anthony Child (aka Surgeon) είχε την τύχη να αναγνωριστεί από την αρχή. Aκόμη και στην Ελλάδα, η πρώτη του, ηρωική περίοδος των ολοκληρωμένων LP της δεκαετίας του '90, συνάντησε τον ενθουσιασμό του Τύπου, φτάνοντας άνετα στα δισκοπωλεία. Η ρήξη ήρθε με το act των British Murder Boys, όπου μαζί με τον φίλο του Karl O'Connor (aka Regis) σχηματίζουν ένα σκληρό μέτωπο techno θορύβου, μαύρου χιούμορ και μανιακών ritual. Η μαγεία της βίας συνδυάζεται με το πνεύμα του διαλογισμού και θέματα που παραπέμπουν στις occult εμμονές του βρετανικού industrial (Coil, Throbbing Gristle). 
Τους τελευταίους μήνες κυκλοφόρησαν δυο συλλογές αφιερωμένες σε δυο διαφορετικές πλευρές του Surgeon. Το μιξαρισμένο 10 Years of Birmigham Techno είναι μια πυκνή συλλογή-ντοκουμέντο του straight techno ήχου των βρετανικών Midlands, ενώ το Deep Into Surgeon συγκεντρώνει τα breakbeat πειράματα του, που βρίσκονται διάσπαρτα σε σπάνια δωδεκάιντσα και EP.
Τέλη του 2010 και ο Surgeon βρίσκεται παντού, με συνεντεύξεις-ποταμούς στο WIRE και το RA,  ενόψει του Fabric 53, το πρώτο του μιξαρισμένο CD μετά από μια δεκαετία. Ο ήχος παραπέμπει στο πολύ ενδιαφέρον πείραμα μεταξύ της βρετανικής (bass) και γερμανικής (techno) σχολής που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή. Το tracklist είναι ενδεικτικό, μιας και κάθε στιγμή παίζουν έως και τρια κομμάτια ταυτόχρονα, εντελώς μεταμορφωμένα μέσα στη δίνη του ρυθμού!


No comments:

Post a Comment