Tuesday 28 September 2010

CROSSING THE PARALLEL




This is techno that pines for and evokes the cavernous clubs, warehouses and repurposed industrial spaces that nurtured the sound in the early 90s, a time when the music and surrounding culture had no sense of its own future and the limitations that would come with it.  [FACT]

Ο Adam Mitchell (aka Adam X) κρατιέται από το 1990. Περνώντας όλα τα στάδια που οδήγησαν το techno στο αδιέξοδο που όλοι γνωρίζουμε, από το hardcore του '91 στο ατελείωτο ταξίδι του προς την αφαίρεση που κρατάει μέχρι σήμερα. Από το 2000 και μετά πολύς κόσμος, ανάμεσά τους και ο Adam, αποφάσισε πως η στενή φορμαλιστική κατεύθυνση που είχε πάρει το minimal δεν τους αφορούσε πια. Τι μένει; Οι industrial ρίζες. Τραβώντας μια παράλληλη γραμμή ανάμεσα στο σκληροπυρηνικό techno και την industrial κουλτούρα, σε μια σειρά από βραδιές με το όνομα Crossing The Parallel, ο Adam βρήκε την χαμένη (σκοτεινή) ψυχή της χορευτικής μουσικής, κι ένα κοινό που τα έδινε όλα. 
Το όλο εγχείρημα έπιασε τόπο στο Βερολίνο. Ένα από το πιο συναρπαστικά νέα σχήματα της πόλης, οι Ancient Methods σήμερα αναγνωρίζουν ότι αυτά τα πάρτυ στάθηκαν μεγάλη επιρροή για τους ίδιους. Απόδειξη η συντριπτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν ζωντανά, ένα μικρό δείγμα της οποίας ακούγεται στο παρακάτω live set. 


No comments:

Post a Comment