Friday 19 November 2010

GIGGS

South London rapper and UK rap trendsetter Giggs' stature is almost myth-like in nature, the 28 year old from Peckham had reportedly sold 100,000 mixtapes, his tracks could be heard blazing in every borough of London and beyond, his unique lazy flow and laboured wordplay transcended race and age boundaries. But maybe most important to him and what he's about though is the fact that he had the heart of the roads, the impoverished neighbourhoods and rundown council estates, he had the ear of the streets.

Ο Nathan Thompson (aka Giggs) ανήκει σε μια νέα γενιά βρετανών mc που αισθάνονται ότι η κουλτούρα του grime δεν τους αφορά πια. Για πολλούς λόγους, που έχουν να κάνουν κυρίως με την εμπορευματοποίηση και τους καυγάδες, αλλά και την ίδια την τοπογραφία του Λονδίνου που αναπτύσσει ανταγωνισμους, υπάρχει πίεση για κάτι νέο και αυθεντικό. Κάτι που να γεννιέται και να πεθαίνει στις γειτονιές, να αναφέρεται στην καθημερινή ζωή, στα διαφορετικά πράγματα που αντιπροσωπεύει ο δρόμος για τον καθένα, με οποιοδήποτε κόστος.

Ο Giggs πολεμήθηκε για χρόνια κάνοντας ακριβώς αυτό, μίλησε για τη ζωή του χωρίς να ωραιοποιεί την βία (την άθλια εμπειρία της φυλακής και των συμμοριών). Αποκλείστηκε από το BBC και το MTV, ήταν αδύνατο να κάνει συναυλία χωρίς να επέμβει η αστυνομία. Η χαρακτηριστικά αργή και μπάσα φωνή του είναι κάτι ασυνήθιστο, όπως και οι επιρροές του από τα στυλ του αμερικάνικου Νότου (Ατλάντα και Νέα Ορλεάνη), επεξεργασμένες σε ένα καινούριο βρετανικό ιδίωμα, το οποίο ξεφεύγει εντελώς από τα συμφραζόμενα της δεκαετίας που τώρα τελειώνει.  

No comments:

Post a Comment