Tuesday 16 November 2010

TRU THOUGHTS



From the early days when they started putting out tracks, those early ones by Benga and Skream and Cyrus, these young lads coming through the ranks doing this incredibly minimal music made on Playstations, onMusic 2000, and… I wouldn’t say I turned my nose up at it, but I really didn’t understand it! I’d broken my balls to get music with real sound quality together over the years, and here were these people making music on Fruity Loops and even Playstations and they were getting pure love.

Η επιστροφή του Zed Bias (aka Maddslinky) μέσω της ετικέτας Tru Thoughts είναι διπλή χαρά, δίνοντας το μέτρο στο τέλος του 2010, μέσα από μια ανακεφαλαίωση του πρόσφατου παρελθόντος. Μια πλήρης δεκαετία εξελίξεων στη βρετανική σκηνή, η έκρηξη του swing στο πειρατικό ραδιόφωνο, η αναγέννηση των soundsystem, ο απόηχος των υπόγειων club, η αθυροστομία των δρόμων. Διαδρομές με όχημα το μπάσο, φορτωμένες αστικές γραμμές, μισογυμνωμένη soul κάτω από την βροχή.

Πως είπατε; Μουσική παιγμένη στο Playstation; Κι όμως, ακόμα και ο πρωτοπόρος του garage παραδέχεται ανοιχτά το λάθος του κι επανορθώνει. Ο Zed Bias αδιαφόρησε για τα 2step παρακλάδια του garage που φύτρωσαν εκεί που δεν τα σπέρνουν, αδιαφόρησε για τη γέννηση του dubstep, χάνοντας μια και καλή την εποχή του. Έπειτα στράφηκε στην house, τον ήχο-καταφύγιο για κάθε δύσκολη στιγμή, όταν όλα μοιάζουν να οδηγούν σε αδιέξοδο...

Φέτος είναι και πάλι η χρονιά του, (όπως και πολλών άλλων μορφών του uk garage). Η bass κοινότητα του αποδίδει τιμές, τον καλεί και πάλι να παίξει, και αυτός της επιστρέφει την αγάπη με ένα άλμπουμ που διηγείται την άνοδο και την πτώση του ρυθμού στη Βρετανία των 00's. Οι χαμηλές συχνότητες εκδικούνται την πόλη, οι νύχτες των εμιγκρέδων γίνονται πιο φωτεινές, και ο χωριάτης raver επιστρέφει στο σπίτι με τα πόδια. Şerefe.


Παράλληλα, στην Tru Thoughts επανακυκλοφορεί και το πρώτο Maddslinky άλμπουμ από το 2003, με τίτλο Make Your Peace.

No comments:

Post a Comment