Thursday 17 June 2010

GHOSTPOET




Much of Ghostpoet's material, it's mellow but anxious. It makes sense that Obaro Ejimiwe – the London-based Coventry boy with roots in Nigeria and Dominica – should have signed to Gilles Peterson's label, Brownswood, because the music's got that cool London jazz vibe.   
[GUARDIAN]

Ο 24χρονος Obaro Ejimiwe (aka Ghostpoet) είναι η τελευταία ανακάλυψη του Gilles Peterson. Κάπου μεταξύ spoken word και rap απαγγελίας, ο Ghostpoet δεν εντιμετωπίζει την ποίηση γραφειοκρατικά, περιμένοντας να του έρθει «έμπνευση» πάνω από σωρούς βιβλία, αλλά γράφει τις παρατηρήσεις του πρόχειρα, μέσα σε λεωφορεία, ανάμεσα σε συζητήσεις και λέξεις που βγαίνουν από την πίεση της καθημερινότητας. Οι ιστορίες αυτές αλλάζουν στην πορεία, καθώς ο Ghostpoet προσπαθεί να προσαρμόσει τις λέξεις του πάνω σε αυτοσχέδια beat, τόσο σύγχρονα που καθηλώνουν. Ο ίδιος προτιμά να αναφέρεται στον Roots Manuva σαν επιρροή παρά σε κάποιο λογοτεχνικό ρεύμα, φτιάχνοντας ένα ιδιόμορφο είδος bass poetry. Η ποίηση σε αυτό το πλαίσιο ξαναγίνεται ενδιαφέρουσα.


Το πρώτο του EP μόλις κυκλοφόρησε από την Brownswood και διανέμεται δωρεάν, ενώ ένα πρώτο album αναμένεται το Φθινόπωρο.

2 comments: